Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2017. szeptember 1., péntek

HLBS - Alapanyagok - Máriatövis

HLBS - Alapanyagok - Máriatövis


A máriatövis a világ egyik legerősebb méregtelenítője. Méregtelenítése során támogatja a máj létfontosságú funkcióit. Csodás összetevőinek köszönhetően erős antioxidáns és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csupán a májban, hanem az egész szervezetben képes kifejteni ezen jótékony hatásait az egészség megőrzése érdekében. A kutatások szerint a máriatövis fogyasztásával enyhíthetők a zsírmáj, a májgyulladás, a májzsugor, de még a májrák által okozott tünetek, panaszok és fájdalmak is. Fogyasztása vagy májvédő kúrák alkalmazása a megfelelő májműködés és a helyes májfunkciók biztosításának egyik legjobb módja. 
A máriatövis egészségmegőrző jelentőségéről sokat elárul az a tény is, hogy 2013-ban Magyarországon „Az év gyógynövényének” választották meg.

A máriatövis gyógyászatban alkalmazott termése tartalmazza legfontosabb hatóanyagát,a szilimarint, mely tulajdonképpen három flavonoid keveréke. Egyéb keserűanyagokat, illóolajat és E-vitamint is találunk benne, de nekünk mégis a szilimarin a legfontosabb. Ez az anyag úgy védi legfőbb méregtelenítő szervünket, a májat a mérgektől, hogy egyrészt serkenti a mérgek lebontását, másrészt aktivizálja a májsejtek (hepatocyták) gyógyító mechanizmusait, és az új májsejtek képződését.

A hepatocyták sejtmembránját impermeábilissá, azaz átjárhatatlanná teszi a mérgekkel (pl. alkohollal, nikotinnal és egyéb a szervezetbe jutó adalékanyagokkal) szemben. Serkenti az epetermelést, ezáltal segíti a zsírok lebontását is. Tulajdonképpen a máj teljes működését élénkíti és kedvező módon befolyásolja.


Forrás >>> HLBS Termékkatalógus (az összetevőkről bővebben)

Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Bemutatkozás
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termék és Üzleti Prezentáció (videó)
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termék vásárlás

    
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Cordyceps
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Édesnarancs 
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Fokhagyma
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Gyömbér 
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Homoktövis
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Huminanyagok
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Illóolajok és olajok
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Kurkumin
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Liofilizált málna 
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Útifűmaghéj
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok - Vörösszőlőmag 

Következő (HLBS) bejegyzés >>> HLBS - Alapanyagok - Hialuronsav

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése