Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2017. október 1., vasárnap

HLBS - Alapanyagok - Csicsókaőrlemény - Inulin

HLBS - Alapanyagok - Csicsókaőrlemény - Inulin


A csicsóka (Helianthus tuberosus) gumós évelő, gyógynövény, őshazája Észak-Amerika (Kanada), ahol vadon ma is előfordul. Az indiánok kertjeiben Amerika felfedezése előtt már termesztették.

Magas rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok felszívódását, fogyaszt.

Magas ásványianyag-, vitamin-, és magas létfontosságú aminosav-tartalom: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin, magas inulintartalom jellemzi, és keményítőt csak csekély mennyiségben tartalmaz.

A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag.
Az inulin vízben oldódó, nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra.
A káros bélflórát viszont az inulin nem táplálja. A káros bélbaktériumok inkább a finomított cukor bomlástermékein élnek.

Cukorbetegség esetében az inulin jelentős szénhidrát-energiaforrás, mert a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli. Az inulin lebontásához nincs szükség inzulinra, sőt az inzulinfüggőséget is csökkenti, s a vércukorszint beállítását megkönnyíti.

Forrás >>> HLBS Termékkatalógus (az összetevőkről bővebben)

Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Bemutatkozás
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termék és Üzleti Prezentáció (videó)
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termék vásárlás

    
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termékek (összes bejegyzés)

Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok (összes bejegyzés)


Következő (HLBS) bejegyzés >>>  HLBS - Alapanyagok - E-vitamin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése